Indonesische runderlappen in kokosmelk gestoofd

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 stengel sereh
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1½ theel. gemberpoeder
  • 4 eetl. kecap manis
  • 4 sucadelappen, ± 600 g
  • 4 eetl. olie
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 4 dl kokosmelk, blikje
  • ½ zakje verse koriander, à 15 g
  • 1 eetl. maizena
  • zout & peper
  • 2 - 3 eetl. seroendeng

Van de sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
In een schaal de sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met kecap.
De sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
Vlees uit de marinade nemen.
In een snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
De pan sluiten.
Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
Koriander grof hakken.
Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
Sereh uit stoofvocht verwijderen.
Maizena met 2 eetlepels water gladroeren, het stoofvocht hiermee binden.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.

Serveren met rijst en roergebakken spitskool.

Bron: Esther's recepten

Terug