Rotmok

Rotmok

  • 750 g rundvlees, in flinke dobbelstenen
  • 750 g uien, grof gesnipperd
  • hachee kruiden
  • 2 rode lomboks, fijn gesneden
  • zout
  • kecap manis
  • 3 tenen knoflook, gekneusd
  • water
  • olie om in te braden
  • 1 theel. ketumbar
  • 1 theel. kerriepoeder

Bak eerst het vlees flink bruin.
Dan uien en knoflook erbij, daarna de lomboks, kecap en kruiden, laat het geheel 5 minuten doorbraden.
Voeg dan 75 cl heet water erbij en laat het geheel minstens zolang stoven dat de uien bijna zijn opgelost.
Proef en voeg naar smaak zout, sambal en nog wat kecap toe.
Laat het geheel niet droog koken, voeg eventueel nog wat kokend water erbij.

Serveren met witte rijst

Bron: Jan Rijks

Terug