Roerbak met Indonesisch gekruide balletjes

Roerbak met Indonesisch gekruide balletjes

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 300 g worteltjes
  • 300 g sperziebonen
  • 1 zakje kruidenmix, voor gehaktsaté
  • 4 eetl. olie
  • 1 à 2 eetl. kecap manis
  • 1 à 2 theel. sambal

Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook.
Pel de uien en snijd ze in partjes.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 2 cm.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze.
Meng het gehakt met het ei, de kruidenmix, het sjalotje en de helft van de knoflook en vorm er stuitergrootte balletjes van.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en in 5-7 minuten gaar.
Neem ze uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui met de rest van de knoflook al omscheppend gedurende 3 minuten.
Voeg de worteltjes en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee.
Schep de balletjes, de kecap en sambal, peper en zout naar smaak erdoor en warm alles goed door.

Lekker met meergranenrijst.

Bron: Vlees.nl

Terug