Rode curry met lamsvlees

Rode curry met lamsvlees

  • 300 g rijst
  • 500 g lamsfilet
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 2 eetl. wokolie
  • 77 g Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 5 cl kokosmelk
  • 3 takjes munt
  • 30 g geroosterde versnipperde amandelen

Snij de lamsfilet in blokjes, de uien in ringen en de paksoi in stukjes.
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit de wokolie, bak hierin de ui en de knoflook glazig. op matig vuur in 3 minuten glazig.
Roerbak dan het vlees ca. 4 minuten mee.
Meng tot slot de kruidenpasta en 5 cl water door het vleesmengsel en laat het zo nog 2 minuten bakken.
Draai het vuur laag en laat de curry met een deksel op de pan in 1½ uur zachtjes gaar worden.
Roer het af en toe even door.
Meng 3 minuten voor het einde van de kooktijd de kokosmelk en de paksoi door de curry.
Serveer de lamscurry in een diepe schaal, met de rijst.
Strooi de munt en de amandelen erover.

Bron: Conimex

Terug