Rendang pompoen

Rendang pompoen

vegetarisch, voor 4 à 6 personen, afhankelijk van het bijgerecht

    • voor de bumbu
  • 2 sjalotten, of rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper, of niet als je niet van pittig houdt
  • 4 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 eetl. nasikruiden
  • 1 theel. rietsuiker
  • 25 g macadamia noten
    • voor de vulling
  • 1 grote groene pompoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 150 g shiitake
  • 250 g droge du Puy linzen, minstens 8 uur geweld

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
Maal met de nasikruiden, rietsuiker en macadamianoten tot een stevige kruidenpasta.
Hol de pompoen uit, wrijf in met olie en rooster 20 minuten op 180 °C in de oven.
Fruit de bumbu aan in een braadpan en voeg de shiitake toe.
Voeg de gewelde linzen, kokosmelk en 40 cl water toe en kook de linzen op laag vuur in een uur gaar.
Voeg eventueel extra water toe als het mengsel droog komt te staan.
Vul de pompoen met de linzenvulling en rooster nog 30 minuten in de oven.
Serveer als “showstopper” aan tafel en snijd er parten uit.

Als bijgerecht knolserderijpuree met rode uiencompote.

Bron: Milieudefensie

Terug