Rendang van kip

Rendang van kip

voor 2 à 4 personen

  • 6 drumsticks, of meer
  • 3 à 4 kleine sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers, of meer
  • 2 kruidnagels
  • 2 salam blad, optioneel
  • 2 theel. ketoembar
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. koenjit
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 30 cl kokosmelk

Maak een boemboe (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door de sjalotjes, knoflook, rode pepers, laos, koenjit, ketoembar en kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
Verwarm wat olie in de wok en fruit de boemboe op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
Voeg de kokosmelk toe, suiker en ketjap manis.

Rendang van kip
Rendang van kip
Rendang van kip

Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
Voeg nu de drumsticks en de blaadjes salam toe en laat het geheel nu 75 à 90 minuten sudderen op matig vuur.
Roer geregeld even.
Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk van het bot.

Serveer met witte rijst en een lekkere frisse groente als urap urap of ketoprak.

Bron: Smaakmenutie

Terug