Rendang daging, Gestoofd rundvlees

Rendang daging, Gestoofd rundvlees

  • 700 g magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 theel. geraspte verse gember
  • 4 rode chilipepers, zonder zaadjes
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theel. ketoembar
  • 4 theel. laos
  • 2 eetl. wokolie
  • 2 stengels citroengras
  • 2 blaadjes vers limoenblad
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 zakje geraspte kokos

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm.
Snipper de ui grof.
Pureer de ui met de gember, de rode pepers en de knoflook in een blender tot een glad mengsel.
Voeg 1 theelepel koriander en 2 theel. laos toe en blender nog even kort.
Verhit 2 eetlepels wokolie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin aan.
Voeg het uimengsel toe en schep alles goed om.
Laat het vlees op een laag vuur zachtjes bakken.
Voeg zoveel water toe totdat het vlees net onder staat.
Breng alles aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan in ± 2 uur gaar.
Snijd het bovenste dunne gedeelte van de citroengras en plet het onderste gedeelte.
Voeg ze samen met de het limoenblad en 3 eetlepels dikke zoete ketjap aan het vlees toe.
Laat het vlees nog een half uur met de deksel op de pan zachtjes stoven en kook het vocht in tot de juiste dikte.
Voeg als het vlees gaar is de geraspte kokos toe en warm kort mee.
Lekker met nasi en sajoer boontjes.

Bron: Conimex

Terug