Thaise pad Thai

thaise_pad_thai (3K)

voor 2 personen

  • 1 pak rijststicks
  • 1 pak Thaise pad Thai boemboe
  • 2 eetl. wokolie
  • 250 g varkensvleesreepjes
  • 2 eieren
  • 1 eetl. melk
  • 100 g garnalen
  • 150 g taugé
  • 2 eetl. pinda’s
  • zout & peper

Breng 2 liter water aan de kook.
Zet het vuur uit en laat de noedels 3 minuten wellen in het water.
Giet de noedels af.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
Voeg de varkensvleesreepjes toe en roerbak deze in 1 à 2 minuten goudbruin.
Voeg de boemboe toe en roerbak nog 3 minuten.
Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout & peper toe.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel.
Laat de omelet afkoelen en snijd in reepjes.
Hak de pinda’s grof.
Overgiet de taugé met kokend water en laat deze uitlekken.
Schep de omelet, garnalen, pinda’s en taugé door het varkensvlees en roerbak 1 minuut.
Verdeel de noedels over twee borden en schep er het varkensvleesmengsel op.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug