Indonesische gado gado

indonesische_gado_gado (3K)

voor 2 personen

  • 1 pakje Indonesische pindasaté woksaus
  • 1 pakje kroepoek
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g taugé
  • 1 l groentebouillon
  • 1 eetl. gehakte pinda’s
  • 2 gekookte eieren
  • 1 Chinese kool of witte kool
  • 1 komkommer

Snijd de Chinese kool en de worteltjes in reepjes.
Breek de sperziebonen doormidden.
Was de taugé.
Snijd de komkommer met schil in halve plakjes.
Kook de bouillon.
Voeg er de kool, wortel en sperziebonen aan toe en kook 3 minuten.
Voeg de taugé toe en giet de groenten direct af.
De taugé moet knapperig blijven.
Laat de groenten afkoelen.
Verhit de pinda saté woksaus in een pannetje.
Doe de gekookte groenten
op een schaal en giet er de saus over.
Leg hierop de komkommerschijfjes, de eieren in plakjes, de gehakte pinda’s en wat van de kroepoek.
Lekker met jasmijnrijst.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug