Sajoer boontjes met vis en Chinese eiermie

sajoer_boontjes_vis (2K)

  • 400 g snijbonen
  • 400 g stevige visfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • 200 g taugé
  • 1 zak Chinese eiermie, 250 g
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie

Was en snijd de snijbonen in ruitjes.
Snijd de vis in blokjes van ca. 4 cm.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de snijbonen 5 minuten.
Voeg de stukjes vis toe en bak deze voorzichtig 2 minuten mee.
Voeg de boemboe en een flinke scheut water toe, laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de taugé erdoor en warm 1 minuut mee.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en laten uitlekken.
Meng met 1 eetlepel olie en naar smaak eventueel wat peper en zout.
Verdeel de mie over 4 grote borden, schep de sajoerboontjes met vis ernaast.
Bestrooi met de peterselie.

Op tafel
Zet ketjap manis gold op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de snijboontjes door gebroken sperzieboontjes, kook deze wel 5 minuten voor.

Terug