Biefstuk tartaar Bangkok

  • 250 g tartaar
  • 2 eetlepels rijst
  • 1 rode peper (ontpit)
  • 2 eetl. limoensap
  • 1 theel. suiker
  • 1 bosuitje (fijngehakt)
  • 1 kleine rode ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 10 g muntblaadjes (vers of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 groene chilipeper (ontpit en gesnipperd)
  • ½ chinese kool (of paksoi, fijngesneden)
  • 1 ei (hardgekookt, in plakken gesneden)
  • 2 eetl. olie
  • 1½ eetl. Thaise saus
  • 1 lente-uitje (gehakt)
  • ½ eetl. water
  • ½ eetl. soja
  • ½ theel. bruine basterdsuiker

Bak in een iets ingevette wok de rijst en rode pepers op matig vuur tot de rijst goudbruin is en de pepers donker zijn en sterk geuren.
Maal de pepers niet te fijn.
Vermeng het rijstmengsel met de biefstuk tartaar, Thaise saus, limoensap en suiker.
Meng er de lente-uien, rode ui, knoflook en citroengras door.
Hak de helft van de munt zeer fijn en voeg de helft van de groene chilipepers toe.
Vermeng alles gelijkmatig.
Vorm er twee gelijke ballen van en bak ze in twee eetlepels olie 2 minuten aan weerszijden.
Blancheer de paksoi 1 à 2 minuten in kokend water.
Leg de biefstuk tartaar op een schotel, op een bed van paksoi, pittig op smaak gebracht met peper of sambal.
Garneer het gerecht met de rest van de munt, peper en plakjes ei.
Lekker met gekookte rijst.

Bron: Vlees.nl

Terug