Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi

babi_panggang (4K)

  • 350 g hamlappen
  • 1 pak Conimex Babi Pangang (maaltijdpakket)
  • wokolie
  • 2 theel. sambal badjak
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 paksoi
  • 3 eetl. azijn
  • 3 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 eetlepels olie.
Meng in een kom met de plakjes vlees.
Laat ca. 5 minuten marineren.
Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
Afgieten en mengen met de sambal.
Maak de tomaatjes schoon en halveer ze.
Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 eetlepels olie en de azijn.
In een schaaltje mengen met de tomaatjes.
Maak de paksoi schoon en snijd deze in lekker grove stukken.
Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten).
Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 3 minuten.
Voeg de sesamzaadjes toe en warm 1 minuut mee.
Meng 3,5 dl koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje.
Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken.
Verdeel het gebakken vlees over 2 - 3 borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de paksoi er apart bij.

Op tafel
Atjar taugé voor een fris accent erbij.

Lekker anders kan ook
Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool.
Voeg eventueel gebakken uienringen en plakjes knoflook toe aan de sambalrijst.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Koud kokossoepje met ananas en rode peper toe.

Bron: Conimex

Terug