Chinese mieschotel met gemarineerde tofu

chinese_mie_tofu (2K)

vegetarisch, voor 2 - 3 personen
  • 1 pak Alpro soya tofu basis
  • 1 pak eiermie (250 g)
  • 3 eetl. olie 250 g
  • Chinese roerbakgroenten
  • zout & peper
    • marinade:
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. zoete chilisaus

Giet het vocht van de tofu, laat het uitlekken en dep zoveel mogelijk vocht op met keukenpapier.
Snijd de tofu in blokjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Meng de ingrediënten van de marinade en voeg de tofublokjes toe, laat dit gedurende 1 uur in de koelkast marineren.
Schep de blokjes een paar keer om.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet de mie af.
Neem de tofu uit de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu krokant.
Neem de tofu uit de wok, voeg eventueel wat extra olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
Voeg de tofu, de mie en 3 eetlepels van de marinade toe en roerbak het geheel tot het door en door warm is.
Breng op smaak met zout & peper.

Alpro soya

Terug