Bami met verse gember, gehakt en shiitake

 

bami_gember (2K)

  • ½ zak (250 g)mie (nestjes)
  • 250 g shiitakes
  • wokolie
  • 50 g verse gemberwortel
  • 400 g gehakt
  • 6 eetl. gembersiroop
  • 600 g gesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de shiitakes in vieren.
Schil de gemberwortel en snijd 'm eerst in plakjes van ca. 2 mm dikte en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemberwortelreepjes 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en wok 5 minuten.
Voeg de shiitakes toe en wok 1 minuut mee.
Voeg de prei toe en wok alles nog 3 minuten.
Voeg 0,5 dl water en de boemboe toe, meng alles goed door elkaar.
Schep de mie erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de gembersiroop door de bahmi.
Verdeel de bahmi over vier grote kommen.

Op tafel
Geef er lekker knapperige cassave kroepoek bij en zet ook cambal brandal op tafel voor een extra pittig accent.

Lekker anders kan ook
Nasi met verse gember, gehakt en shiitake maak je op ongeveer dezelfde wijze.
Vervang de mie door witte rijst en gebruik Conimex boemboe voor nasi goreng.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf kerrie-kokossoep en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug