Singapore Hokkien mie met kip, garnalen en knapperige groenten

hokkien (2K)

  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • wokolie
  • 100 g gepelde rauwe garnalen
  • 200 g mihoen
  • 200 g woknoedels
  • 300 g kipfilet
  • 600 g bamigroenten
  • 2 theel. sambal brandal

Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met ½ dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de garnalen, laat marineren.
Breek de mihoen in kleine stukjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg op het laatst de mihoen toe.
Afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes ca. 5 minuten.
Wok de groenten en de garnalen 5 minuten mee.
Roer de groente-kruidenmix, de sambal, de mihoen en de noedels erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de hokkien mie in diepe borden of kommen.

Bron: Conimex

Terug