Sambalbahmi met roerei, broccoli en bladselderij

sambalbami (1K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 600 g broccoli
  • wokolie
  • 4 eieren
  • 1 eetl. sambal brandal
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 4 eetl. fijngehakte bladselderij

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ruim kokend water (met wat zout) in ca. 5 minuten beetgaar.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli ca. 2 minuten.
Klop de eieren en de helft van de sambal snel door elkaar.
Voeg toe aan de broccoli en wok tot het ei begint te stollen.
Voeg ½ dl water, de rest van de sambal en de boemboe toe.
Goed mengen.
Schep de mie erdoor, voeg de ketjap toe en wok nog 2 minuten.
Schep de sambalbahmi in 4 kommen en bestrooi met de bladselderij.

Variatie
Voeg met de mie ook een bakje gehalveerde kerstomaatjes toe.

“De steel van de broccoli is net zo lekker als de rest. Snijd de steel in dunne plakjes en kook die met de roosjes mee.”

Bron: Conimex

Terug