Saté met noedels en pinda satésaus

sate_noedels (1K)

  • 400 g magere hamlappen
  • 7 eetl. Conimex Ketjap Marinade
  • 4 kleine uitjes
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 1 zak (400 g) grofgesneden wokgroenten
  • wokolie
  • 1 beker (4 dl) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 2 theel. kerrie djawa

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en meng ze met de marinade.
Pel de ui en snijd ze in reepjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rijg de groentestukjes aan satéstokjes, bestrijk ze met wat olie en bestrooi met wat zout.
Rijg het vlees aan satéstokjes.
Rooster de vlees- en de groentesaté onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten gaar.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de ui (en eventueel ook overgebleven kleine stukjes groenten) in ca. 3 minuten zacht en lichtbruin.
Schep de kerrie erdoor en doe de helft van de uien in een schaaltje.
Voeg de woknoedels aan de uien in de wok toe en wok nog 1 minuut.
Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.
Verdeel de noedels over 4 borden.
Leg de vlees/ en groentesateetjes erop.
Doe de pinda satésaus in een schaaltje en schep de rest van de uien erop.

Op tafel
Lekker met seroendeng voor over de noedels en de satésaus.

Lekker anders kan ook
Vervang de wokgroenten door stukjes paprika en ui.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Kokossmoothie met mango toe.

Bron: Conimex

Terug