Nasi Rames met Sajoer Tjampoer
en kipsaté gebakken rijst en kipsaté met kokosgroenten

nasi_rames_sajoer (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 75 g ontbijtspekblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 1 beker pinda satésaus
  • 600 g gemengde roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • atjar tjampoer
  • seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kip in blokjes van ca. 2 cm en rijg ze aan satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit.
Meng de boemboe voor nasi goreng met ½ dl water.
Wok de rijst 2 minuten mee.
Schep uit de wok en warm houden.
Zet de wok terug op het hoogste vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe voor sajoer tjampoer toe en laat het geheel ca. 3 minuten doorkoken.
Rooster ondertussen de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de nasi op 4 warme borden, verdeel de sajoer tjampoer en de saté erover.
Schep de atjar en de seroendeng erbij.
Nasi rames is eigenlijk een kleine rijsttafel op je bord: een uitgebreide nasi goreng met heerlijke andere gerechten erbij.

Bron: Conimex

Terug