Oosterse varkenshaasspiesen

varkenshaasspiesen (4K)

  • 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
  • 3 eetl. olie (arachide)
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 theel. gember (verse, geraspt)
  • ½ rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden)
  • 1 thee. sereh
  • 1 theel. chilipoeder
  • 12 satéprikkers

Roer in een kom de olie, limoensap, sjalotjes, gember, rode peper, serehpoeder en chilipoeder tot een marinade.
Schep de varkenshaas door de marinade en laat deze ca. 2 uur marineren.
Laat de satéprikkers ½ uur in water weken.
Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand.
Neem de satéprikkers uit het water en rijg het vlees aan de satéprikkers.
Grill de varkenshaasspiesen in ca. 6 - 8 minuten rondom goudbruin.
Lekker met meergranenrijst en knapperige groentesalade:
Meng voor de salade in een kom:
1 komkommer (in plakken),
2 lente-uitjes (in ringen),
2 eetlepels verse fijngehakte koriander,
50 g fijngehakte pinda’s door elkaar.

Bron: Vlees.nl

Terug