Javaanse lamslapjes met ketjap

  • 250 g lamsvleeslapjes
  • snufje verse peper
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetl. ketjap manis
  • ½ eetl. citroensap
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • mespuntje sambal (of meer naar smaak)
  • snufje nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 ½ dl bouillon

Dep de lamslapjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de lamslapjes in ca. 5 minuten goudbruin.
Neem het vlees uit de pan.
Fruit de uien en knoflook ca. 3 minuten in het achtergebleven braadvet.
Voeg het vlees met de ketjap, citroensap, basterdsuiker, sambal, nootmuskaat, kruidnagels en boulllon aan het uienmengsel toe en breng het geheel aan de kook.
Stoof de Javaanse lamslapjes met het deksel op de pan in ca. 1 uur op zacht vuur gaar.
Laat het stoofvocht de laatste 15 minuten inkoken.
Lekker met sperzieboontjes uit een potje van Machandel, basmati rijst en kroepoek.

Bron: Odin recepten

Terug