Rendang vlees met gewokte basilicum-paprika

rendang_basilicum (1K)

  • 400 g rijst
  • 1 (rode) ui
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 15 g basilicumblaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes en de ui 2 minuten.
Roer er de boemboe en 1,5 dl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of grote hapjespan.
Voeg de paprikaringen toe en wok deze 3 minuten.
Voeg de basilicumblaadjes toe en wok deze 1 minuut mee
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep het rendang vlees en de paprika ernaast.

Op tafel

Zet seroendeng en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook

Voeg met de ui een teentje knoflook en een fijngeraspt stukje gember toe.
Ook lekker met sperzieboontjes in plaats van paprika.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug