Babi kecap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst

babi_ketjap_varkenshaas (1K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g rijst
  • 400 g varkenshaas
  • 1 grote paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi kecap
  • 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de varkenshaas in plakjes.
Was en snijd de paksoi in brede reepjes.
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes vlees 1 minuut.
Voeg 20 cl water en de bumbu toe en breng aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een andere wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes knoflook in ca. 2 minuten goudbruin.
Uit de pan halen en in een kom doen.
Zet de wok terug op het vuur en wok in de `knoflookolie´ de paksoireepjes 3 minuten.
Bestrooi met de sesamzaadjes.
Meng de warme rijst met de plakjes knoflook.
Schep de babi kecap op 4 borden, schep de sesampaksoi en de knoflookrijst ernaast.

Op tafel

Zet kecap asin en de vertrouwde sambal oelek in plaats van zout & peper op tafel.

Lekker anders kan ook

Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool.
Voeg wat fijngehakte koriander toe aan de rijst.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Flensjes met karamelappeltjes toe.

Bron: Conimex

Terug