Speklappen met Chinese kool en taugé

speklappen (3K)

  • 2 speklappen
  • ½ zakje kruiden (voor de speklap)
  • 2 plakjes rookvlees
  • 1 eetl. gekibbelde uitjes (gebakken en gedroogde uitjes)
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetl. ketjap manis
  • ½ chinese kool (of paksoi)
  • 100 g taugé

Halveer de speklappen en wrijf deze licht in met speklapkruiden.
Leg de speklappen in een hapjespan met anti-aanbaklaag op laag vuur.
Door de warmte smelt een gedeelte van het vet uit het vlees.
Voeg eventueel 2 eetlepels water toe om aanbakken te voorkomen.
Zet, zodra het vet uit het vlees smelt, het vuur hoger en bak de speklappen aan beide kanten lichtbruin.
Voeg de reepjes rookvlees, bawang goreng, 1 dl bouillon en sojasaus toe.
Laat het gerecht met het deksel op de pan circa 30 minuten op zacht vuur stoven.
Laat tenslotte reepjes kool en taugé nog 10 minuten meestoven.
Lekker met rijst.

Bron: Vlees.nl

Terug