Paksoirolletjes met gehaktvulling

  • 500 g paksoi
  • 1 eetl. olie
  • 200 g gehakt
  • ui
  • 2 theel. chillipoeder
  • 2 theel. zout
  • 2 eetl. meel gemengd met een beetje water

Stoom een aantal bladeren (= het gewenste aantal rolletjes) in een vergiet en snij de rest van de paksoi in smalle reepjes.
Braad het gehakt in de olie bruin, voeg de ui toe en fruit even mee.
Meng daarna de gesneden kool, de chillipoeder en het zout door het gehakt.
Laat het mengsel ca. 5 minuten sudderen in een gesloten pan of pot en voeg dan het aangemaakte meel bij.
Schep een lepel van het mengsel in de gestoomde bladeren en maak er een rolletje van (evt. sluiten met een tandenstoker).
Laat de rolletjes nog wat sudderen in de pan of stop ze in de oven en dien ze heet op na ca. 10 minuten.

Bron: De Wassende Maan

Terug