Sweet & sour tjap tjoy met spitskool en pittige woknoedels

tjap_tjoy_spitskool (4K)

  • 3 kleine rode uitjes
  • 3 kleine tomaatjes
  • 400 g spitskool
  • 1 zak woknoedels
  • woksaus
  • 4 eieren
  • 100 g taugé
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Sweet & Sour
  • 1 - 2 theel. sambal oelek
  • 50 g oven geroosterde amandelen

Pel de uitjes.
Snijd de uitjes in partjes en de tomaatjes en spitskool in stukjes.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels woksaus in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de ui 3 minuten.
Voeg de spitskool toe en wok 5 minuten.
Voeg na 3 minuten de stukjes tomaat toe.
Klop de eieren los en roer ze door de groenten.
Blijf roeren tot de eieren zijn gestold.
Voeg de taugé en de Conimex Woksaus Sweet & Sour toe en warm goed door.
Zet ondertussen een diepe pan op een hoog vuur, knijp ca. 2 eetlepels woksaus in de pan, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en voeg de noedels en sambal oelek naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe.
Schep goed door elkaar en laat de noedels heet worden.
Schep de Tjap Tjoy en noedels in grote kommen en strooi de amandelen over de Tjap Tjoy.

Op tafel
Zet als lekker knapperige smaakmakers gebakken uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voor een niet vegetarische variant is het lekker om ham reepjes of garnalen toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug