Oosters stoofvlees

  • 700 g magere hamlappen
  • peper
  • zout
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje ca 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 4 eetl. olie
  • 1 blikje tom. puree
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 8 dl vleesbouillon
  • allesbinder of maizena

Oven op 220 °C. voorverwarmen.
Hamplappen in dobbelstenen snijden en bestrooien met peper en zout.
Uien in grove stukken snijden.
Knoflook fijn persen of snijden.
Gember raspen.
Rode peper van zaadjes ontdoen en fijn snijden.
Olie in een braadpan en de blokjes vlees lichtbruin bakken.
De ui, knoflook, gember en peper nog ca 3 min mee roerbakken.
De ketjap, de tomatenpuree en de bouillon erbij gieten en alles aan de kook brengen.
(Het vlees moet onder het vocht staan).
De pan met deksel of in een ovenschaal in de oven zetten.
Na een half uur de temperatuur verlagen naar 160 °C. en nog minimaal een uur stoven.

Serveertips:

De saus voor het serveren eventueel binden met allesbinder of maizena.
Lekker met rijst en sperciebonen of broccoli.

* Iets pittiger maken door 1 theelepel sambal oelek toe te voegen.

** Vlak voor het serveren blokjes ananas of lychees door de stoofschotel scheppen.

Receptuur: Blaadje van Bas van der Heijden

Bron: Smulweb

Terug