Babi ketjap met gewokte sambalgroenten en Chinese eiermie

babi_ketjap2 (1K)

  • 1 ui
  • 1 zak Chinese eiermie
  • wokolie
  • 400 g roerbakvleesblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
  • 600 g gemengde roerbakgroenten
  • sambal tjampoer

Pel en snijd de ui in ringen.
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de uienringen en de vleesblokjes 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng het geheel aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten.
Voeg sambal naar smaak toe (hoe meer, hoe heter!).
Verdeel de eiermie over 4 borden, schep de babi ketjap erop en geef de sambalgroenten er apart bij.

Op tafel
Lekker met knapperige kroepoek Bali.

Lekker anders kan ook
Meng de uitgelekte eiermie met een scheutje ketjap manis en eventueel wat fijngehakte selderij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Citroensorbet mèt toe.

Bron: Conimex

Terug