Smoor Djawa

  • 500 g sukadelapjes (kl. vetrandjes)
  • sap van ½ citroen
  • 2 kruidnagelen (of ½ theel. poeder)
  • een vingerlengte verse gember (of 2 theel. gemberpoeder (djahe)
  • 60 g boter
  • 1 - 1½ bouillonblokje
  • mespuntje suiker
  • atjar (verse komkommer), lange repen
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 kopjes heet water
  • 4 kleine uien
  • schijfjes tomaat

Smeer het vlees in met ketjap, citroensap, fijn gesnipperde knoflook, kruidnagel, peper, nootmuskaat en gember (gekneusd of poeder).
Bruin de boter en braad het vlees 10 minuten aan beide zijden bruin, middelhoog vuur.
Los intussen het bouillonblokje op in heet water en voeg dit toe aan het vlees met de grofgesneden uien en een mespuntje suiker.
Draai de vlam laag en roer om.
Laat het vlees met deksel op de pan in 60 min. gaar stoven.
Keer het vlees zo nu en dan, en mocht het vocht teveel indampen, voeg dan wat heet water toe, want dit gerecht moet worden opgediend met veel saus.
Opdienen met reepjes komkommer en schijfjes tomaat.

Bron: PM3 Receptensite

Terug