Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Smeer het vlees in met kecap, citroensap, fijn gesnipperde knoflook, kruidnagel, peper, nootmuskaat en gember (gekneusd of poeder).
Bruin de boter en braad het vlees 10 minuten aan beide zijden bruin, middelhoog vuur.
Los intussen het bouillonblokje op in heet water en voeg dit toe aan het vlees met de grofgesneden uien en een mespuntje suiker.
Draai de vlam laag en roer om.
Laat het vlees met deksel op de pan in 60 minuten gaar stoven.
Keer het vlees zo nu en dan, en mocht het vocht teveel indampen, voeg dan wat heet water toe, want dit gerecht moet worden opgediend met veel saus.
Opdienen met reepjes komkommer en schijfjes tomaat.
Opmerking
Dit is heel lekker om een deel te bewaren voor later (diepvries) en dan opnieuw op te warmen: daar wordt het eigenlijk alleen maar lekkerder van.
Varaiatie
Maak het wat pittiger door een schep sambal kecap toe te voegen.
Kan ook wat meer pit krijgen door kleine sjalotjes (heel) te gebruiken in plaats van de uien.