Chinees varkensvlees

  • 500 g varkensvlees
  • plantenvet
  • 1 grote ui
  • 20 g bloem
  • ruim ¼ l bouillon van bouillonblokjes
  • ½ blik ananas (in stukjes)
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. azijn
  • zout
  • suiker
  • een snufje cayennepeper
  • (desgewenst ananas en kersen voor de garnering)

Bak het in dunne reepjes gesneden varkensvlees aan in plantenvet.
Nem het uit de pan en zet het op een warme plaats weg.
Snijd de ui in stukjes en smoor die in het braadvet.
Strooi er bloem over en laat dit even door bakken.
Blus af met bouillon.
Voeg er 6 eetlepels ananas-sap en de sojasaus bij en laat het even doorkoken.
Doe de uitgelekte stukjes ananas samen met de azijn bij de saus en breng dit op smaak met behulp van zout, suiker en cayennepeper.
Verhit het vlees opnieuw in de saus en dien het direkt op.
Eventueel met ananas en kersen.

Eventuele toevoeging
1 stuk klein gesneden gember en 1 eetlepel gembernat samen met een beetje tomatenketchup.

Bron: Astrid Veltman

Terug