Oosters varkensvlees met koriander

  • 400 g varkensfilet
  • 2 theel. suiker
  • 2 theel. maizena
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 doosje champignons
  • 200 g broccoli
  • ½ dunne prei
  • 1 eetl. medium dry sherry
  • 1 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. olie
  • ¼ bakje verse koriander (20 g)
  • keukenpapier
  • wadjan

Snijd het varkensfilet in dunne reepjes.
Roer in een kom de suiker, maizena en sesamolie door elkaar.
Schep het vlees erdoor en laat het minstens 15 minuten staan.
Was en snijd de champignons en de broccoli.
Maak de prei schoon, was en halveer hem in de lengte en snijd de helften in stukjes van ± 3 cm.
Roer in een kopje de sherry en de sojasaus door elkaar.
Laat op hoog vuur de wadjan goed heet worden.
Voeg 2 eetlepels olie toe en verhit die.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend in ± 3 minuten bijna gaar.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de wadjan op een bord.
Verhit in de wadjan de rest van de olie.
Voeg de broccoli, champignons en prei toe en bak die al omscheppend in ± 3 minuten gaar.
Roer het sausje en het vlees erdoor en verwarm het geheel op hoog vuur ± 1 minuut door en door. Knip de koriander erboven fijn en schep die erdoor.
Doe het gerecht over in een schaal en serveer het met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug