"Cantonese" gebakken rijst

  • 200 g rijst
  • 2 eieren, geklutst
  • 4 geparfumeerde champignons
  • 2 eetl. krabvlees
  • 50 g gedroogde garnalen
  • 2 eetl. gekookte doperwten
  • 1 ui, gesnipperd
  • een paar plakjes ham
  • zout
  • peper
  • kurkuma of saffraan
  • olie

Week de garnalen een paar uur en de champignons een half uur in warm water en laat ze uitlekken.
Kook de rijst zeer droog (of warm rijst op die reeds een dag tevoren gekookt is).
Bak de ui en het kipvlees in de olie en voeg de rijst hieraan toe onder voortdurend goed roeren met een houten spatel of vork.
Roer er wat kurkuma of saffraan door voor de kleur.
Voeg dan de fijn gehakte champignons, de krab en garnalen en doperwtjes toe alsmede de in snippers gesneden ham.
Roer er tot slot de helft van de geklutste eieren doorheen, en maak van de andere helft met wat melk een zeer dunne omelet.
Garneer de schotel Cantonese rijst met reepjes omelet, reepjes ham en verse korianderblaadjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug