Kofta wa chalow

Afghaanse gehaktballetjes

  • 2 uien
  • 3 theel. fijngehakte knoflook
  • 2 theel. versgehakte koriander
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 500 g runder- of lamsgehakt
  • 0,6 l water
  • 1 blikje tomatenpuree (± 70 g)

Pel 1 (kleine) ui en snijd hem in kleine stukjes.
Voeg er 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, ½ theelepel zwarte peper en ½ theelepel zout bij.
Neem telkens 1 eetlepel van het gehakt en draai daar balletjes van.
Pel de tweede ui, snijd hem in vieren en pureer de parten met ⅛ liter water in een foodprocessor.
Schenk dit uimengsel in een grote pan, doe er 1 theelepel knoflook bij en laat dit op laag vuur 8 - 10 minuten sudderen.
Voeg ½ liter water en stuk voor stuk de gehaktballetjes toe; zorg, dat de balletjes elkaar in de pan niet pletten.
Kook de balletjes ± 20 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 theelepel versgehakte koriander, ½ theelepel zwarte peper en ½ theelepel zout toe en laat nog eens 15 - 20 minuten koken.
Serveer de kofta chalow direct met naan en basmatirijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug