Yakitori van aardappelen en rundvlees

yakitori_aardappelen (4K)

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 300 g rundvlees (steak)
  • 10 cl droge sherry
  • 10 cl sake
  • 10 cl sojasaus
  • 150 g suiker
  • zout
  • houten prikkers

Kook de sojasaus, sherry, sake en suiker lichtjes in.
Week de prikkers gedurende 30 minuten in lauw water.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1½ cm.
Gaar de aardappelblokjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water.
Giet af en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Snijd ook het rundvlees in blokjes van 1½ cm.
Steek de aardappelblokjes en het vlees afwisselend op de prikkers.
Overgiet met de marinade en laat een uurtje marineren.
Zet de oven op de grillstand.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de prikkers uit de marinade en leg ze op de bakplaat.
Plaats de prikkers onder de grill en gaar de yakitori's gedurende 7 minuten.
Draai regelmatig om en besmeer ondertussen met de marinade.

Bron: VLAM

Terug