Bami goreng met paksoi en kipsaté

bami_goreng_paksoi_kipsate (5K)

  • 250 gr mie nestjes
  • 1 zak bami goreng
  • 300 g kipfilet
  • 4 eetl. wokolie
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 1 paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • ½ Conimex Satêsaus Mild (kant-en-klaar)
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Meng de mix met 10 cl kokend water en laat minstens 10 minuten wellen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng de kip met 1 eetlepel wokolie, eventueel wat peper en de ketjap asin.
Rijg aan de satéstokjes.
Snijd de paksoi in reepjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een grillpan of -plaat en rooster de satéstokjes 5 minuten rondom totdat de kip gaar is.
Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie.
Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de rest van de wokolie toe en roerbak de paksoi met de knoflook 3 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor en roerbak kort mee.
Schep de mie erdoor en warm goed door.
Voeg voor een lekker knappertje de gebakken uitjes toe aan de bami.
Verwarm de smeuïge satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de bami over 4 borden of grote kommen.
Leg de kipsaté ernaast.
Schep er wat smeuïge satésaus bij.

Tip
Je kunt de paksoi vervangen door spitskool of Chinese kool. Bestrooi de bami voor wat extra groen met wat fijngehakte koriander of peterselie.

Bron: Conimex

Terug