Chinese mihoen met spekjes, wortel en basilicum

mihoen_spekjes (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • wokolie
  • 150 g spekblokjes
  • 1 zak mihoen
  • 1 citroen
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 6 eetl. fijngesneden basilicum

Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en marineer de spekblokjes hier een paar minuten in.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Snijd de worteltjes in schuine plakjes.
Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
Voeg de wortel toe en wok 5 minuten mee.
Schep de mihoen, de helft van de citroenrasp en de basilicum, de kruidenmix (uit het pakje) en naar smaak wat citroensap erdoor, wok nog 2 minuten.
Schep de mihoen op 4 borden en bestrooi met de rest van de citroenrasp en de basilicum.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de spekblokjes door gerookte kipreepjes.
Wok deze 1 minuut in wat wokolie en voeg dan de wortel etc. toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Citroenmousse met kokos toe.

Bron: Conimex

Terug