Chinese bieflapjes

bieflapjes (6K)

  • 500 g biefreepjes
  • 4 eetl. wokolie of zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl zoute ketjap (bv. Kikkoman)
  • 4 eetl. droge sherry of rijstwijn
  • 200 g gemengde paddestoelen
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 pak mie
  • peper, zout

Breng een pan water aan de kook met wat zout.
Verhit in een wok de olie en bak daarin de biefreepjes twee gedeeltes knapperig en bruin.
Voeg de fijngehakte knoflook, ketjap en sherry toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de paddestoelen in schijfjes en bak ze knapperig in de wok.
Kook de mie beetgaar.
Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
Verdeel de mie over vier warme diepe borden.
Verdeel daarover het vlees en de paddestoelen.
Garneer met de reepjes lente-ui.

Tips
Vervang de paddestoelen eens door diepvrieserwtjes.
Rooster pitabroodjes en snijd ze open.
Schep het vlees ertussen en serveer er oestersaus bij.
Bent u vegetarisch? Gebruik dan in plaats van de biefreepjes een vleesvervanger.

Terug