Pittige nasi goreng met prei en paprika

nasi_goreng_prei_paprika (6K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 350 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 500 g prei
  • 2 paprika's
  • 2 eetl. wokolie
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1- 3 theel. sambal oelek
  • ¼ zak kroepoek sweet chili

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Meng ondertussen de mix voor nasi goreng met 10 cl warm water en laat tenminste 10 minuten wellen.
Maak ondertussen de prei schoon en snijd in schuine ringen.
Snijd de paprika in reepjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg de wokolie toe en wok de spekblokjes 2 minuten.
Voeg de prei en paprika toe en roerbak ca. 5 minuten mee.
Roer de gewelde kruidenmix en pittige sambal oelek naar smaak (hoe meer, hoe pittiger) erdoor en roerbak 3 minuten.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Verdeel de nasi over 4 borden of grote kommen.
Maak het knapperig met kroepoek sweet chili en pittig met sambal oelek.

Tip
Geef er om de nasi nog lekkerder te maken zoet pittige sambal manis. Deze sambal is al lekker gebakken met een zoetje als tegenhanger voor het pit.
Deze nasi kun je ook maken met hamblokjes in plaats van de spekjes.

Bron: Conimex

Terug