Chinese ketjapmie met kip en ananas

ketjapmie (3K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Mie
  • 400 g kipfilet
  • 1 blikje (140 g) ananasstukjes
  • wokolie
  • 1 theel. sambal badjak
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 4 eetl. ketjap manis

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 0.5 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Laat de ananasstukjes uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de reepjes kip in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ananasstukjes, de sambal en de kruidenmix (uit het pakje) toe en bak nog 2 minuten mee.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Roer de gewelde groentemix erdoor, voeg de mie en de ketjap toe en wok nog 3 minuten.
Schep de Chinese ketjapmie op 4 grote borden en schep de kip met ananas ernaast.

Op tafel
Zet krokante kroepoek saté of gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipfilet door reepjes kalkoenfilet of roerbak vleesreepjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug