Gewokte sambalgroenten met gemengde rijst

sambalgroenten (3K)

  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g gemengde groenten
  • 1 eetl. sambal manis
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 250 g hamblokjes
  • ½ beker gebakken uitjes
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten toe en wok 5 minuten.
Voeg de sambal en de helft van de ketjap toe, goed omscheppen en ca. 3 minuten mee wokken.
Verhit een klein scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de hamblokjes 2 minuten.
Voeg de rijst toe en wok 2 minuten mee.
Roer de gebakken uitjes en de koriander door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de sambalgroenten ernaast.

Op tafel
Lekker met knapperige kroepoek cassave.

Lekker anders kan ook
Ook lekker met gekookte Chinese mie in plaats van rijst.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Schuimig kerrie-roomtoetje toe.

Bron: Conimex

Terug