Babi ketjap

  • 400 g dun uitgesneden hamlappen
  • 6 eetl. maïsolie of andere olie
  • 1 grote zeer fijn gesnipperde ui
  • 1 theel. djahépoeder (gember)
  • ½ - 1 theel. sambal manis
  • 5 eetl. ketjap benteng manis
  • peper uit de molen
  • zout

Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verwarm 4 eetlepels olie en bak daarin het vlees aan beide zijden mooi van kleur; draai het vuur en laat het vlees 10 - 15 minuten zachtjes bakken.
Neem het uit de pan en snijdt het in blokjes van ongeveer 2½ cm.
Doe de rest van de olie in de pan, draai de vlam of plaat hoger, bak het vlees nog even onder geregeld omscheppen en doe de uien in de pan.
Temper de warmtebron en leg een deksel op de pan.
Maak een papje van djahépoeder, sambal en ketjap.
Voeg 1½ dl water toe, giet het papje in de pan en laat dit even koken.
Temper de vlam of plaat.
Controleer na 10 - 15 minuten of het vlees gaar is.
Proef de saus en voeg naar smaak ketjap, sambal, peper of zout toe.

Terug