Teriyaki honing biefreepjes met worteltjes en rijst

teriyaki_honing_biefreepjes (6K)

  • 400 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g prei
  • 300 g dunne worteltjes
  • wokolie
  • 300 g biefstukreepjes
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 8 - 10 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Pel en hak ondertussen de knoflook fijn.
Snijd de prei in ringen en de worteltjes in schuine dunne plakjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de worteltjes 3 minuten.
Voeg de prei toe en wok 3 minuten.
Schep de groenten uit de wok.
Maak de wok een beetje schoon met keukenpapier.
Verwarm nog een scheutje olie in de wok en roerbak de biefstukreepjes en de knoflook. 3 minuten.
Schep de groenten erdoor en wok 1 minuut.
Voeg de rijst, de helft van de bieslook en de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Verdeel de biefreepjes met worteltjes en rijst over 4 borden of kommen.
Strooi de rest van de bieslook erover.
De worteltjes kun je door pompoen of courgette vervangen.

Bron: Conimex

Terug