Bami speciaal met gemarineerde biefstuk

bami_speciaal_biefstuk (4K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 400 g biefstuk
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bami Speciaal
  • wokolie
  • ketjap Gold Edition
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zakken grof gesneden wokgroenten (à 400 g)
  • 4 eetl. fijngesneden basilicum

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
Meng met de kruidenmix (uit het pakje), 2 eetlepels olie en 5 eetlepels kecap.
Pel en pers de teentjes knoflook erboven uit, mengen en minstens 5 minuten laten marineren.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstuk ca. 2 minuten.
Voeg de groenten toe, wok 5 minuten.
Roer de groentemix (uit het pak), 10 cl water en een scheutje kecap door de groenten.
Schep de mie en de basilicum erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de kecapmie in 4 diepe borden.

Op tafel
Geef er voor een krokant accent de nieuwe kroepoek saté bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de wokgroenten door in reepjes gesneden paksoi en paprika.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gerookte kip en ananas en Citroensorbet mét toe.

Bron: Conimex

Terug