Japanse teriyaki

voor 2 personen

  • 350 g biefstuk
  • 3 eetl. olie
  • 1 pak Knorr Japanse teriyaki
  • 3 lente-uitjes
  • 125 g shiitakes
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. sherry
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Meng de olie door de inhoud van het zakje marinade-mix en marineer de biefstuk ca. 10 minuten.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.
Maak de shiitake paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Kook de Japanse rijst in 10 minuten gaar.
Verhit intussen de wok en roerbak het vlees in enkele minuten net gaar.
Voeg 3½ dl water, de inhoud van het zakje teriyaki-saus, de honing en sherry toe en breng het aan de kook.
Voeg de lente-uitjes en shiitake paddestoelen toe en laat het nog ca. 3 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de rijst af, roer de sesamzaadjes erdoor en serveer bij het vlees.

Serveertips
Om mooie plakjes vlees te snijden, is het handig het vlees eerst een half uurtje in de diepvries te leggen.
Het is dan lekker stevig om te snijden.
Shiitake paddestoelen zijn Oosterse paddestoelen met een volle smaak.
Je kunt ook gewone champignons gebruiken.
Als je lente-uitjes snijdt, kun je bijna al het groen ook gebruiken, alleen het taaie uiteinde niet.

Life & Cooking

Terug