Babi ketjap met shiitakes en gewokte knoflooknoedels

babi_ketjap_shiitakes_knoflooknoedels (6K)

  • 1 zak woknoedels
  • 2 tomaten
  • 350 g spitskool
  • 150 g shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g magere hamlapjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Babi Ketjap

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Snijd ondertussen de tomaten in smalle partjes, de kool in reepjes en de shiitakes doormidden.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de hamlapjes in blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en roerbak hierin de stukjes vlees 3 minuten.
Voeg de shiitakes en de helft van de tomaten toe en roerbak nog 1 minuten.
Roer de boemboe en 20 cl heet water erdoor.
Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en smoor in 10 minuten gaar.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de kool met de knoflook 3 minuten.
Voeg de rest van de tomaat toe en wok nog 3 minuten.
Schep de noedels erdoor en voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.
Verdeel de noedels en de babi ketjap over 4 borden.
Je kunt de shiitakes vervangen door champignons.
Voeg op het laatst eventueel 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie aan de babi ketjap toe.

Bron: Conimex

Terug