Mie met varkensvlees, broccoli en pinda

voor 2 personen

  • 150 - 200 g mie
  • 400 g broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. ongezouten pinda's
  • 150 g varkensvleesreepjes
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. sambal
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 eetl. vissaus

Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de groente schoon.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Hak de pinda's grof.
Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
Laat de mie goed uitlekken.
Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
Maak het gerecht op smaak met de ketjap en wat vissaus en strooi de gehakte pinda's er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug