voor 2 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de amsoi, snij ze klein (net als andijvie) en laat ze goed uitlekken.
Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier.
Verhit een wok of wijde braadpan.
Voeg de olie toe en roerbak de blokjes vlees om en om lichtbruin.
Pel de sjalot of ui en de knoflook en hak beide fijn.
Voeg de ui en knoflook toe en laat ze 2 - 3 minuten meebakken.
Doe de amsoi ook in de pan met de kecap en het bouillonblokje en roerbak alles al omscheppende in 5 - 7 minuten beetgaar.
Breng op smaak met zout & peper.
Serveer met de gekookte rijst.
Vegetarische variatie:
vervang het naisvlees door gemarineerde blokjes tahu of Oosterse quornstukjes.
Bron: NN