Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

nasi_goreng_atjar_komkommer (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 eetl. witte wijnazijn
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 6 eetl. atjar tjampoer
  • wokolie
  • 300 g nasigroenten
  • 200 g hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Nasi Goreng

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Meng de komkommer in een ruime schaal met de helft van de uitjes, de azijn, de gembersiroop, 4 eetlepels koud water en 2 eetlepels atjar tjampoer.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de nasigroenten 5 minuten.
Voeg de hamblokjes toe en wok nog 1 minuut.
Voeg de Conimex Boemboe Nasi Goreng en 10 cl heet water toe en roerbak nog 3 minuten.
Schep de rijst en de rest van de lente-uitjes erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep 4 eetlepels atjar tjampoer door de nasi.
Verdeel de zoetzure komkommer over 4 schaaltjes, zet ze op 4 borden en schep de nasi ernaast.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en sambal badjak op tafel om zelf naar keuze toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg in plaats van hamblokjes gerookte kip aan de nasi toe.

Bron: Conimex

Terug