Gado gado voor 1 persoon

gado_gado (3K)

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Zilvervliesrijst
  • 2 eetl. olie
  • 225 g vegetarische roerbakblokjes
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (à 400 g)
  • 20 cl satésaus
  • 2 eetl. atjar tjampoer
  • 20 g kroepoek

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de vegetarische roerbakblokjes ca. 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak deze ca. 3 minuten op hoog vuur.
Verwarm intussen in een steelpan de satésaus op zacht vuur.
Verwijder de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!
De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Verdeel de rijst en de roerbakgroenten over twee borden.
Schenk de satésaus over de groenten.
Serveer atjar tjampoer en kroepoek bij het gerecht.

Bron: Lassie

Terug