Teriyaki rundvleesreepjes met knapperige wortel en selderij

teriyaki_rundvlees (1K)

  • 500 g winterwortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 g rijst
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • Conimex Woksaus Teriyaki Honing

Maak de wortels schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Maak de selderij schoon en snijd in kleine stukjes.
Was en bewaar het groen.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de wortel 3 minuten.
Voeg de selderij en de vleesreepjes toe en wok deze 3 minuten mee.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe.
Wok nog 1 minuut.
Schep de teriyaki rundvleesreepjes en de rijst in 4 diepe kommen of op borden.
Bestrooi de rijst met het achtergehouden selderijgroen.

Op tafel
Zet lekkere frisse atjar taugé op tafel.

Lekker anders kan ook:
Vervang de wortel door gebroken sperzieboontjes.
Ook lekker met wok noedels in plaats van rijst.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug