Chinese zoetzuur van roerbakvlees en kerstomaatjes met groenterijst

chinees_zoetzuur (2K)

  • 400 g roerbakvleesblokjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • wokolie
  • 400 g rijst
  • 1 bakje (250 g) kerstomaatjes
  • 300 g roerbakgroenten
  • 2 eetl. kerrie djawa

Meng het roerbakvlees met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
Vijftien minuten laten marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de tomaatjes schoon en halveer eventueel de grote exemplaren.
Verhit een grote wok en roerbak hierin het roerbakvlees 2 minuten.
Meng ondertussen de mix voor saus (uit het pakje) met 3,5 dl koud water.
Voeg de tomaatjes en de saus toe aan het vlees en breng de saus al roerende aan de kook.
Vijf minuten zachtjes laten pruttelen.
Verhit een andere grote wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en het kerriepoeder 5 minuten.
Meng de warme rijst met de geroerbakte groenten.
Verdeel de groenterijst over 4 borden en schep het zoetzuur vlees ernaast.

Op tafel
Zet lekkeer knapperige kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook:
Voeg met de tomaatjes stukjes ananas (uit blik) of een handvol gewelde rozijnen toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug